Recept za praktičan prijenosni ručak

Recept za praktičan prijenosni ručak

Užurbani dani puni obaveza, posla i treninga često nas zateknu nespremne pa se okrenemo brzim rješenjima za obrok – neka sitnica iz trgovine, pekarne ili dostave… No svi znamo da baš takvi dani trebaju hranjive obroke koji će nas podržati kroz sve te aktivnosti i izazove. Iz tog vam razloga donosimo ideju za obrok koji se lako priprema, jednostavan je za nositi te je ukusan i obiluje nutritivno bogatim namirnicama!

Potrebni sastojci:

  • 2 tortilje
  • pola konzerve slanutka
  • 100 g šampinjona
  • 1 mrkva
  • 1 paprika
  • nekoliko listova zelene salate
  • 2 kisela krastavca
  • 1 režanj češnjaka
  • 100 ml jogurta
  • maslinovo ulje
  • začini: sol, papar, paprika, kurkuma

Koraci pripreme:

  1. Gljive narezati na četvrtine
  2. U zdjeli pomiješati ocijeđeni slanutak, gljive, 2 žlice maslinovog ulja, žličicu soli te po prstohvat papra, paprike i kurkume. Sadržaj zdjele istresti na pleh obložen papirom za pečenje pa staviti peći 20 minuta na 200 stupnjeva
  3. Mrkvu i papriku narezati na trakice, a listove zelene salate usitniti
  4. Češnjak i kisele krastavce nasjeckati skroz sitno pa ih pomiješati s jogurtom
  5. Na sredine tortilja rasporediti trakice mrkve i paprike, zelenu salatu, pečene gljive i slanutak pa preliti s umakom od jogurta
  6. Tortilje zamotati tako da se sadržaj prvo prekrije lijevom i desnom stranom tortilje pa zatim zarola od dna prema vrhu.
  7. Mogu se dodatno zamotati u foliju

 

Dodatni savjet – pripremite više tortilja odjednom. Tako ćete imati gotove obroke za više dana i uštedjeti vrijeme, a jesti zdravo i domaće. Također, u tortilje možete dodati bilo koje drugo povrće. U slast!

Podijelite ovu objavu