Recept za praktičan prijenosni ručak
Užurbani dani puni obaveza, posla i treninga često nas zateknu nespremne pa se okrenemo brzim rješenjima za obrok – neka sitnica iz trgovine, pekarne ili dostave… No svi znamo da baš takvi dani trebaju hranjive obroke koji će nas podržati kroz sve te aktivnosti i izazove. Iz tog vam razloga donosimo ideju za obrok koji se lako priprema, jednostavan je za nositi te je ukusan i obiluje nutritivno bogatim namirnicama!
Potrebni sastojci:
- 2 tortilje
- pola konzerve slanutka
- 100 g šampinjona
- 1 mrkva
- 1 paprika
- nekoliko listova zelene salate
- 2 kisela krastavca
- 1 režanj češnjaka
- 100 ml jogurta
- maslinovo ulje
- začini: sol, papar, paprika, kurkuma
Koraci pripreme:
- Gljive narezati na četvrtine
- U zdjeli pomiješati ocijeđeni slanutak, gljive, 2 žlice maslinovog ulja, žličicu soli te po prstohvat papra, paprike i kurkume. Sadržaj zdjele istresti na pleh obložen papirom za pečenje pa staviti peći 20 minuta na 200 stupnjeva
- Mrkvu i papriku narezati na trakice, a listove zelene salate usitniti
- Češnjak i kisele krastavce nasjeckati skroz sitno pa ih pomiješati s jogurtom
- Na sredine tortilja rasporediti trakice mrkve i paprike, zelenu salatu, pečene gljive i slanutak pa preliti s umakom od jogurta
- Tortilje zamotati tako da se sadržaj prvo prekrije lijevom i desnom stranom tortilje pa zatim zarola od dna prema vrhu.
- Mogu se dodatno zamotati u foliju
Dodatni savjet – pripremite više tortilja odjednom. Tako ćete imati gotove obroke za više dana i uštedjeti vrijeme, a jesti zdravo i domaće. Također, u tortilje možete dodati bilo koje drugo povrće. U slast!